KIRJASTOON Toenperä Puumala Sulkava                                   OSALLISTU  Lukuketun blogi Okariino  Sivupiiri

ALKUUN

 

UUTTA

Ajankohtaista

Lukuketun blogi

Kirjailijaketut 2004-

Runokettu 2009

Julkaisut 2010

Sarjakuvat 2011

Tuhat ja yksi yötä 2012

Kuninkaantyttären siivet 2013

Lukukilpailu 2014

Lukuturnaus 2020

Rajulukupusu -kilpailu 2015


DIPLOMIKIRJAT
Lukukettunen
Lukurepo
Kirjakettu
Hopeakettu
Platinakettu
Kettu Repolainen

Ketun vintti


KIRJAESITTELYT
Lukukettusen kirjoista
Lukurevon kirjoista
Kirjaketun kirjoista
Hopeaketun kirjoista
Platinaketun kirjoista
Kettu Repolaisen kirjoista

 

VERKKOKIRJASTOON

 

OHJEET
Lukuketuille
Opettajille

Diplomimallit
Tilastokaavake
 

KESÄKETTU

Tee kesäkettu!

 

LISÄÄ TIETOA
Linkit
Kirjallisuutta

TEKIJÄN SANAT
Copyright
English summary
Lukuketusta
Palaute

 LUKUTURNAUS 2020

Lukuturnauksen palkintotyöpajat alkavat syksyllä. Elokuvapajojen vetäjäksi on saatu Leevi Heinonen, joka aloittaa kierroksensa Rantasalmelta.

Leeviin voi tutustua hänen Ihmeiden kehto -sivustollaan.

Elokuvaesitykset aloitettiin jo keväällä ysiluokkalaisille ja Kuosmalan koululla, jota ei enää ole.

 

 

 

 

 

KIRJAILIJAKETTU 2020 SIRI KOLULLE

 

Lukukettu on lukudiplomi. Joroisissa, Rantasalmella, Juvalla, Puumalassa ja Sulkavalla ovat oppilaat voineet suorittaa lukudiplomin peruskoulun luokilla 1-6 vuodesta 2004 saakka.

Lukukettunen on ensimmäisen luokan, Lukurepo toisen luokan, Kirjakettu kolmannen luokan, Hopeakettu neljännen luokan, Platinakettu viidennen luokan ja Kettu Repolainen kuudennen luokan lukudiplomi.

Lukukettu voi lukea lukukisällin diplomin, lukutaiturin diplomin tai lukumestarin diplomin. Lukukisälliksi pääsee lukemalla 6 kirjaa, lukutaituriksi lukemalla 12 kirjaa ja lukumestari on luettuaan 18 kirjaa. Kirjat valitaan oheisilta kirjalistoilta. Osan kirjoja voi lukea myös vapaasti.

Lukudiplomin kirjoja voi myös kuunnella äänikirjana, niitä voi lukea vanhempien kanssa yhdessä vuorolukuna ja luokassa ääneen. Luettuaan kirjat oppilas saa kunniakirjan ja merkinnän todistukseen.

Lukuketun tavoitteena ovat ilo, tunteet ja oivallukset. Hyvä kirja on yhtä aikaa sukellus omaan mieleen ja maailmaan. Hyvä lukutaito auttaa meitä saavuttamaan tavoitteemme. Lukeminen tuottaa pääomaa – elämän, ihmisten, Suomen ja muiden maiden kulttuurien tuntemusta.

Lasten ja nuorten kirjallisuuden tuntemus on tärkeä osa yleissivistystä. Monipuolinen lukeminen on kirjoittajan tärkein työväline. Lukeminen auttaa ajattelemaan ja keskittymään.

Kettu on viisas, rohkea ja utelias eläin. Se seikkailee saduissa Aasiasta Afrikkaan, Euroopasta Amerikkaan ja Polynesiaan. Lukemalla voi loikata eri maanosiin, aikoihin ja maailmankaikkeuksiin.