KIRJASTOON Toenperä Puumala Sulkava                                     OSALLISTU  Lukuketun blogi Okariino  Sivupiiri

ALKUUN

 

UUTTA

Ajankohtaista

Lukuketun blogi

Kirjailijaketut 2004-

Runokettu 2009

Julkaisut 2010

Sarjakuvat 2011

Tuhat ja yksi yötä 2012

Kuninkaantyttären siivet 2013

Lukukilpailu 2014

Lukuturnaus 2020

Rajulukupusu -kilpailu 2015


DIPLOMIKIRJAT
Lukukettunen
Lukurepo
Kirjakettu
Hopeakettu
Platinakettu
Kettu Repolainen

Ketun vintti


KIRJAESITTELYT
Lukukettusen kirjoista
Lukurevon kirjoista
Kirjaketun kirjoista
Hopeaketun kirjoista
Platinaketun kirjoista
Kettu Repolaisen kirjoista

 

VERKKOKIRJASTOON

 

OHJEET
Lukuketuille
Opettajille

Diplomimallit
Tilastokaavake
 

KESÄKETTU

Tee kesäkettu!

 

LISÄÄ TIETOA
Linkit
Kirjallisuutta

TEKIJÄN SANAT
Copyright
English summary
Lukuketusta
Palaute

 KIRJAILIJAKETTU
 

Kirjailijakettu 2019 on kirjailija Tuula Kallioniemi

Mikä ihmeen kirjailijakettu

Kirjailijaketut 2004-

 

Kirjailijakettu 2019 on kirjailija Tuula Kallioniemi

Vuoden 2019 Kirjailijakettu eli Toenperän ja Sulkavan kirjastojen vuosittain erinomaiselle lukuhalua kiihottavalle kirjailijalle annettava tunnustus ja pehmokettu annetaan tänä vuonna kirjailija Tuula Kallioniemelle.

Tuula Kallioniemen ura lastenkirjailijana alkoi vuonna 1978. Hän vakiinnutti nopeasti asemansa yhtenä kotimaisista tärkeimmistä lasten- ja nuortenkirjailijoista. Hänen tuotantonsa on laaja ja monipuolinen: lastenromaaneja, nuortenkirjoja, varhaisnuorten kirjasarjoja, huumoria, fantasiaa ja vakavia, tunteeseen käyviä nuorten kirjoja. Tuula Kallioniemi käsittelee aina henkilöitään suurella hellyydellä ja ymmärtämyksellä. Kallioniemen tuotanto käsittää yli sata teosta. Hänen tunnetuin kirjasarjansa on Reuhurinteen kyläkoulun kommelluksista kertovat kirjat.Mikä ihmeen kirjailijakettu?

Kirjailijakettu -palkinto julkistetaan vuodesta 2014 lähtien Tove Janssonin syntymäpäivänä 9.8. Arvon ja nimen lisäksi palkintoon kuuluu Lukukettu-pehmoeläin. Pehmokettu on rantasalmelaisen Marja-Riitta Kainulaisen luoma hahmo, jota on innoittanut juvalaisen Mikko Matikaisen piirtämä kettutunnuksemme. 

Lukuketun Kirjailijakettu annetaan vuosittain kirjailijalle, joka on innoittanut lapsia ja nuoria lukemaan ja käyttämään rakasta äidinkieltämme. Kirjailijaketun käyttämä suomenkieli on selvää, hyvin lukeutuvaa ja saa lukijan hykertelemään. Hänen tarinansa saa lapset ja aikuiset nauramaan tai itkemään tai nauttimaan jännityksestä. Kettukirjailijan kirjoihin lapset ja nuoret tarttuvat halullisesti ja niitä Lukuketun lobbaajat esittelevät yhtä innokkaasti satoja kertoja. Kirjailijaketun teokset kestävät käyttöä ja aikaa. Kirjailijakettujen teosten laatu punnitaan sydämissä ja lasten lukutulokset näkyvät tulevaisuuden kansainvälisissä mittareissa ja menestyksissä.   

Kirjailijaketut 2004-

2004    Timo Parvela

2005     Jukka Parkkinen

2006     Jii Roikonen

2007     Marja-Leena Tiainen

2008     Sinikka Ja Tiina Nopola

2009     Jukka Itkonen

2010     Markus Majaluoma

2011     Mauri Kunnas

© Katja Lösönen

2012     Kirsi Kunnas

© Jyrki Luukkonen

Kirsin kirje Lukuketulle

2013     Juba

© Riitta Supperi

2014     Tove Jansson 

2015     Christel Rönns

2016     Hannele Huovi

Hannele Huovin vastausviesti Kettulaan.

2017     Aino Havukainen ja Sami Toivonen

Vuoden 2017 kirjailijakettu -arvonimi ja pehmokettu  on myönnetty lastenkirjailijoille, kuvittajille ja sarjakuvantekijöille Aino Havukainen ja Sami Toivonen. Onnea Ainolle ja Samille ja samalla Tatulle ja Patulle! Tatu ja Patu ovat jo murrosikäisiä. Ensimmäinen Tatu ja Patu valloitti Helsingin 2003. Lukukettu sisältää myös paljon Havukaisen ja Toivosen kuvituksia: ensimmäiset Reuhurinteet ja Risto Räppääjät. Lisää kirjailijoista voit lukea tiedotteestamme.

kuva Pekka Holmström 2009

2018     Ilpo Tiihonen

"Runon kirjoittamisen lähtökohdat voivat olla monenmoisia. Runon alla voi olla raivonpurkaus tai rukous, siellä voi olla niittyleinikinhento kansanlaulu tai esim. jykevässä proosarunossa lukijan ylikäyvä ikään kuin ylileveä kuljetus maantiellä. Runoni 'Kesäillan kevyt käsitteellisyys' ehkä kuuluu tyypiltään sarjaan 'vuodatuksia'. - Nähdään Puumalassa!"

terveisin
Ilpo Tiihonen 15.8.2018

 

 

PL 9.8.2019