KIRJASTOON Toenperä Puumala Sulkava                                     OSALLISTU  Lukuketun blogi Okariino  Sivupiiri

ALKUUN

 

UUTTA

Ajankohtaista

Lukuketun blogi

Kirjailijaketut 2004-

Runokettu 2009

Julkaisut 2010

Sarjakuvat 2011

Tuhat ja yksi yötä 2012

Kuninkaantyttären siivet 2013

Lukukilpailu 2014

Rajulukupusu -kilpailu 2015


DIPLOMIKIRJAT
Lukukettunen
Lukurepo
Kirjakettu
Hopeakettu
Platinakettu
Kettu Repolainen

Ketun vintti


KIRJAESITTELYT
Lukukettusen kirjoista
Lukurevon kirjoista
Kirjaketun kirjoista
Hopeaketun kirjoista
Platinaketun kirjoista
Kettu Repolaisen kirjoista

 

VERKKOKIRJASTOON

 

OHJEET
Lukuketuille
Opettajille

Diplomimallit
Tilastokaavake
 

KESÄKETTU

Tee kesäkettu!

 

LISÄÄ TIETOA
Linkit
Kirjallisuutta

TEKIJÄN SANAT
Copyright
English summary
Lukuketusta
Palaute

 KUNINKAANTYTTÄREN SIIVET

Juvan kulttuuripalkinto Nukketeatteri Kukkarolle 2013

Juvan kunta myönsi 1000 euron kulttuuripalkinnon Nukketeatteri Kukkarolle. Nukketeatteri Kukkaro on palkintoperusteissa tervetullut lisä Juvan kulttuuritarjontaan. Erityisesti palkitsijat kiitivät Kukkaron yleisön laajuutta päiväkoti-ikäisistä vanhuksiin.

Nukketeatteri Kukkaron Kuninkaantyttären siivet

Nukketeatteri Kukkaro on juvalainen nukketeatteri, jonka neljäs esitys on Kuninkaantyttären siivet. Esityksen ensi-ilta oli Juvalla 2.6.2013. Esitystilana oli Hildurin vintti, jossa teatteri esitti Kuninkaantyttären siipiä yhdeksän kertaa.

 

Kuninkaantyttären siivet on Nukketeatteri Kukkaron ja Toenperän kirjaston yhteistuotantoa. Juvan kirjasto sai esityksen tuottamiseen hankeavustusta Itä-Suomen Ely:ltä 1100 euroa.  Hankkeen tuki mahdollisti 20 esitystä kouluilla ja kirjastoissa. Taiteen edistämiskeskuksen Mikkelin sivupiste tarjosi juvalaisille Kuharannan esityksen joulukuussa 2013. Nukketeatteri Kukkaro esiintyi Mikkeliin Satujen sateenvarjo –festivaaleille 24.-25.8.2013. 

 

Esitys kiersi Juvan, Joroisten ja Rantasalmen kouluja ja kirjastoja syksyllä 2013. Yleisöä esityksellä oli noin 1200.

Juvalla

22.8. Kuosmala, 29.8. Koikkala, 30.8. Paatela,

4.9. Vuorenmaa, 9.9. Hatsola, 10.10. Juvan kirkonkylän koulu

5.11. Juvakoti, 7.11. Savoset, 12.11. ja 13.11. Juvan kirjasto Pohjoismainen kirjastoviikko, 17.12. Kuharanta

Joroisissa

10.9. Kuvansi, 11.9. Kolma, 19.9. Kaitainen, 25.9. Kerisalo, 26.9. Joroisten kirkonkylän koulu klo 10.00 ja 11.20,

3.10. Hilpeä Hämärä Joroisten kirjastossa

Rantasalmella

2.10. Rantasalon koulu 09.15 ja 10.30, 11.10. Tuusmäen koulu, 14.10. Osikonmäen koulu, 15.10. Parkumäen koulu, 

29.11. Rantasalmen kirjasto

Kuninkaantyttären siivet saa lentämään edelleen

 

Nukketeatteri Kukkaron voi tilata esiintymään koululle, päiväkotiin tai palvelutaloon. Esityksen teemana on erilaisuuden hyväksyminen ja oman itsen löytäminen. Esitys kestää 45 minuuttia ja sen ikäsuosituksena on 4-99 vuotta. Yhteyttä voi ottaa jompaan kumpaan kukkarolaiseen:

 

paivi.lehmusvuori@juva.fi   0400-608884
johanna.hirvonen@inkilanhovi.net   044-2811589
 

Palautetta esityksestä

 

Kuvansin koulun blogi

 

"Koukuttava. Maaginen. Tunteita herättävä. Sellainen on nukketeatteriesitys Kuninkaan tyttären siivet. Esitys on kuitenkin myös hauska, viihdyttävä ja raikas. Ensin on ehkä vaikea saada käsitys näytelmän teemasta. Luopuminen, rajojen asettaminen ja rakastavat, mutta surulliset vanhemmat ovat mielestäni näytelmän idea. Loppujen lopuksi kaikki kääntyy kuitenkin paremmaksi, niinkuin uskon oikeassa elämässäkin tapahtuvan.Vaikeistakin elämäntilainteista voi selvitä, kun löytää oikean keinon ratkaista se.

 

Omasta mielestäni näytelmä sopii vallan mainiosti lapsiperheille, vaikka pienemmät lapset eivät ehkä näe näytelmää samassa valossa kuin vanhemmat. Vanhuksetkin ovat enemmän kuin tervetulleita nauttimaan. Näytelmä yllättää ensikertalaisen, mutta se voi tehdä saman myös katsojalle, joka on jo nähnyt näytelmän. Lavasteet eivät ole kummoiset, mutta sisältö,materiaali ja näyttelijät ansaitsevat ison käden. Näytelmä on sopivan pituinen ja täynnä erilaisia virikkeitä, jonka ansiosta se jaksaa kiinnostaa loppuun asti. Vielä kun tunnelma on oikea ja asenne kohdallaan, voi tämän näytelmän näkeminen olla oikea elämys!"

 

Katri T. 10.10.2013

 

Kuninkaantyttären siivet

Sadussa kuninkaan tytär on sairas. Koko valtakunta suree. Parantajia ja lääkäreitä ja oppineita vaeltaa valtakuntaan mutta mikään ei auta. Kunnes eräänä päivänä linnaan saapuu tohtori, joka lupaa parantaa prinsessan. Hänellä on yksi ehto…

Nukketeatteri Kukkaro

Nukketeatteri Kukkarossa esiintyvät nukketeatteria opiskeleva Johanna Hirvonen ja Päivi Lehmusvuori. He ovat esityksen nukettajat, dramatisoijat, nukentekijät ja visualisoijat. Kukkaron ensimmäiset esitykset olivat Johanna Hirvosen käsikirjoittama Aurinko ja kuu sekä Helme Heinen Kymmenen hölmöä hiirtä.

Kaarina Helakisa

Kuninkaantyttären siivet on Kaarina Helakisan satu, joka on saanut ilmestymisensä jälkeen uuden tulemisen Heli Hiedan kuvittamana kuvakirjana. Helakisa kirjoitti niin satuja, loruja kuin näytelmiäkin. Hän oli myös merkittävä suomentaja.

PL 23.1.2014