KIRJASTOON   Toenperä    Puumala  Sulkava                       OSALLISTU  Lukuketun blogi   Risingshadow    Sivupiiri

ALKUUN
 

UUTTA

Ajankohtaista

Lukukilpailu 2014

Rajulukupusu-kilpailu 2015

Koko Juva lukee 2017


KIRJAT
ARJOTTIMET

Maista kotimaista

Maailmalta

Säkeistä sekaisin

Lyhyttä tavaraa

Merta ja kiveä

Kääk! Räiskis!

Fantaasian kartta

Taruja tulevasta

Sodassa ja erällä

Rikos ja rangaistus


KIRJAESITTELYT

  Kotimaisista kirjoista

  Maailman kirjoista

  Runoista

  Novelleista

  Kotimaisista klassikoista

  Sarjakuvista

  Fantasiasta

  Scifistä

  Sota- ja eräkirjoista

  Rikos- ja kauhukirjoista

VERKKOKIRJASTOON

 OHJEET
Lukijoille

Opettajille

Diplomimallit

Tilastokaavake


TEKIJ
ÖIDEN SANAT
Rajulukupusun taustaa

Copyright

LISÄÄ TIETOA
Linkit
  

AJANKOHTAISTA

K15 - Sivupiiri vinkkaa Jyri Paretskoin superlyhyttä kirjaa.

Kirjailijakettu 2018 runoilija Ilpo Tiihoselle

Lukukettu saa Ketunpennun!

Kettuemo Irma jäi eläkkeelle!

Kirjalijakettu 2018 runoilija Ilpo Tiihoselle

Toenperän ja Sulkavan kirjaston vuosittain jaettava kirjallisuuspalkinto Kirjailijakettu ojennetaan tänä vuonna juhlallisesti Puumalan Kirjakemmakoiden runoristeilyllä 17.8.2018. Kirjailijaketun saa erinomainen lasten- ja nuortenkirjailija, jonka teoksia Lukukettu esittelee vuosittain alakoululaisille Toenperän ja Sulkavan kouluilla.

Kirjailijakettu 2018 on runoilija. Viimeksi runoilija on palkittu vuonna 2012, jolloin sen sai kirjallisuutemme grand old lady Kirsi Kunnas. Ilpo Tiihosen Jees ketsuppia! on teos, joka ei kulu käytössä vaikka nuhjaantuukin. Kielenkäytön savolainenkin mestari rakastaa Helsinkiä ja runokuvien yllättävyyttä. Riimi pelaa ja soi ja tekee kuperkeikkoja. Tässä näyte hellekesän kunniaksi:

Gondolieerin laulu

O soole miio
ei oo kylymä kellään
ja melan hetulaa
myö hölskytellään.

Jos vettä sattaa
ja litisöö ja litsaa,
oo soole miio,
silloin syödään pitsaa.

Lukukettu saa Ketunpennun!

Lukukettu on sukukypsässä iässä ja villiintyy poikastuotantoon. Viime vuonna 2017 Rantasalmen kirjasto kokeili ja otti käyttöön Ketunpennun diplomin. Ketunpentu loikkii perheisiin ja päiväkoteihin ja nuuskii ja käpertyy alla kouluikäisten ja heidän vanhempiensa vieruskaveriksi. Ja diplomin saa pennutkin! Kun perheessä on luettu kuusi kirjaa lapselle, hän saa yhtä monta leimaa käpäläpassiin ja kirjan mukaansa käpäläjuhlassa.

Juvalla, kirjastoautossa ja Joroisissa Ketunpentu synnytetään tänä syksynä 2018 nukketeatterin ja sadutuksen keralla. Tarkkailkaa postejanne!

Kettuemo Irma jäi eläkkeelle!

Kirjastonhoitaja kettuemo Irma Raatikainen jäi eläkkeelle 1.6.2018. Lapset ja aikuiset muistivat häntä kirjaston juhlapäivässä 23.2.2018. Katja Suomalainen ja Esa Teittinen laulattivat lapsia, Lukukoirat vierailivat ja kakkua saatiin.

                           

Irmalle jaettiin myös Kirjastokettu. Kirjastoketun ja siihen kuuluvan kunniakirjan ovat saaneet ennen häntä Airi Pajari Puumalasta, kirjastonjohtaja Raija Niemi Rantasalmelta ja kirjastonjohtaja Jenni Joru Rantasalmen kirjastosta. Kirjastoketun voi saada lasten lukutaitoa monenmuotoisesti innostanut kirjastolainen. Onnea Irmalle!

 

Lukukettu ja Rajulukupusu juhlivat itsenäisyyttä 2017!

Satakiri.fi

Satakiri on maakunnallinen ilmaisukilpailu 7-19-vuotiaille nuorille. Kilpailu julkaistaan 15.8.2017. Kilpailun teemana on 100-vuotias Suomi. Millainen on sinun Suomesi? Kilpailuun voi osallistua 31.10.2017 saakka. Tapa on vapaa, kunhan se on on digitaalinen ja sen voi lähettää Satakirin sivuille. Tubeta, vloggaa, bloggaa, kirjoita, piirrä. Tee yhdessä, yksin, luokan kanssa. Kilvassa on neljä sarjaa eri-ikäisille ja palkinnot ovat rahapalkintoja. Osallistuneet työt ovat nähtävissä Satakirin sivuilla 1.12. lähtien. Tutustu ohjeisiin!

Vuoden 2017 kirjailijakettu on valittu!

Kirjailijakettuja onkin tänä vuonna kaksi: he ovat Tatun ja Patun äiti ja isä eli Aino Havukainen ja Sami Toivonen. Heidän kuvituksiaan on Lukuketussa muuallakin: alku-Reuhurinteet ja alku-Räppääjät ovat heidän kuvittamiaan. Kirjailijakettu on lähdössä heille lukijatervehdysten kanssa.

Lukukettu-kirjastot ovat jakaneet Kirjailijakettu-pehmoeläintä ja arvonimeä vuodesta 2004 lähtien. Arvonimestä ja saajista enemmän  tietoa Kirjailijakettu-sivulla.

23.8.2017 PL

 

Yläkoululaiset improaa saduista lukujuhlassa

Juvalla 29.1.2015