KIRJASTOON   Toenperä    Puumala  Sulkava                       OSALLISTU  Lukuketun blogi   Risingshadow    Sivupiiri

ALKUUN
 

UUTTA

Ajankohtaista

Lukukilpailu 2014

Rajulukupusu-kilpailu 2015

Koko Juva lukee 2017


KIRJAT
ARJOTTIMET

Maista kotimaista

Maailmalta

Säkeistä sekaisin

Lyhyttä tavaraa

Merta ja kiveä

Kääk! Räiskis!

Fantaasian kartta

Taruja tulevasta

Sodassa ja erällä

Rikos ja rangaistus


KIRJAESITTELYT

  Kotimaisista kirjoista

  Maailman kirjoista

  Runoista

  Novelleista

  Kotimaisista klassikoista

  Sarjakuvista

  Fantasiasta

  Scifistä

  Sota- ja eräkirjoista

  Rikos- ja kauhukirjoista

VERKKOKIRJASTOON

 OHJEET
Lukijoille

Opettajille

Diplomimallit

Tilastokaavake


TEKIJ
ÖIDEN SANAT
Rajulukupusun taustaa

Copyright

LISÄÄ TIETOA
Linkit
  

KOKO JUVA LUKI 24.2.2017

Lukukettu ja Rajulukupusu haastoivay Sulkavan ja kaikki Toenperän kunnat lukemaan Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi!

Koko Juva luki!

Juvalla kirjasto heitti koko kunnalle iloisen ajatuksen yhteisestä lukuhetkestä. Helmikuun 24. päivä on Juvaltakin lähtöisin olleen Kaarle Akseli Gottlundin syntymäpäivä. Hän se ensimmäisenä heitti ajatuksen Kalevalasta ja kehitti omintakeisesti suomen kehittyvää kirjakieltä ja sen käsitteistöä jo 1810- ja 1820-luvulla.

Helmikuun 24. päivä on samalla ruotsinsuomalaisten suuri juhlapäivä: he juhlivat omaa kansallispäiväänsä. Heille Kaarle Akseli oli suuri herättäjä ja omanarvontunteen nostaja. Eikä tässä vielä kaikki. Sama päivä on toiminut myös kansainvälisenä ääneenlukupäivänä.

Luetaan vartti yhtäaikaa!

Työpaikoilla, kouluissa ja kotona - luettiin yhdessä perjantaina 24.2.2017 kahdestatoista vartin yli kahteentoista. Kaikki Juvan koulut olivat mukaan.

Kirjastossa vietettiin koko päivä Gottlundin syntymäpäiviä lukemalla ja kuuntelemalla ääneen lukua. Kuulimme Punahilkan stadiksi, savolaisia satuja, novelleja ja tekstejä rantasalmelaisesta antologiasta Tavallisen vierestä sekä Bisquitin pakinoista. Yleisö sai myös seurata kirjailija Hannele Huovin ja Kukkokoulun neljäsluokkalaisten yhteistä kohtaamista. Kukkokoululaiset olivat kirjoittaneet runoja jotka he esittivät kirjastossa reippaasti ja kuuluvasti. Hannele Huovi seppelöitiin juhlan kunniaksi.

 

23.8.2027 PL